2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Határon átlépő üldözési gyakorlat

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott az Edelényi és a szlovákiai Rozsnyói Rendőrkapitányság.

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. május 14-én végrehajtott közös műveleti akció a határon átlépő üldözés során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe.

A gyakorlat vezetője magyar részről dr. Gál Károly r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ osztályvezetője, szlovák részről pedig pplk. Ing. Stefan Németh a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság ügyeleti osztályvezetője volt.

A gyakorlat megvalósításában magyar részről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja, valamint Közterületi Támogató Alosztálya, az Edelényi Rendőrkapitányság, továbbá a Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely, míg szlovák részről a Kassai Kerületi Rendőri Igazgatóság munkatársai vettek részt.

A felvidéki területről, Rozsnyóból kiinduló üldözési gyakorlat a magyarországi Szendrő településnél ért véget, ahol a fikció szerinti fegyveres rablókat a közösen bevezetett intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

A határon átnyúló, bűnügyi együttműködési gyakorlat helyszínén mások mellett magyar részről megjelent Soltész András r. alezredes, az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője, míg szlovák oldalról plk. Mgr. Ivan Brongyos a Rozsnyói Rendőrkapitányság vezetője.

Az akció céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…