2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Határon átlépő üldözési gyakorlat

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott az Edelényi és a szlovákiai Rozsnyói Rendőrkapitányság.

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. május 14-én végrehajtott közös műveleti akció a határon átlépő üldözés során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe.

A gyakorlat vezetője magyar részről dr. Gál Károly r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ osztályvezetője, szlovák részről pedig pplk. Ing. Stefan Németh a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság ügyeleti osztályvezetője volt.

A gyakorlat megvalósításában magyar részről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja, valamint Közterületi Támogató Alosztálya, az Edelényi Rendőrkapitányság, továbbá a Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely, míg szlovák részről a Kassai Kerületi Rendőri Igazgatóság munkatársai vettek részt.

A felvidéki területről, Rozsnyóból kiinduló üldözési gyakorlat a magyarországi Szendrő településnél ért véget, ahol a fikció szerinti fegyveres rablókat a közösen bevezetett intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

A határon átnyúló, bűnügyi együttműködési gyakorlat helyszínén mások mellett magyar részről megjelent Soltész András r. alezredes, az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője, míg szlovák oldalról plk. Mgr. Ivan Brongyos a Rozsnyói Rendőrkapitányság vezetője.

Az akció céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…