2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Határon átívelő gyakorlat

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott az Encsi Rendőrkapitányság és a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság.

Az Encsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2016. október 26-án végrehajtott közös műveleti akció a határon átlépő üldözés során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe.

A gyakorlat vezetője magyar részről dr. Gál Károly r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központ osztályvezetője, szlovák részről pedig pplk. Ing. Stefan Németh a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság ügyeleti osztályvezetője volt.

A gyakorlat megvalósításában magyar részről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja, az Encsi Rendőrkapitányság, továbbá a Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely, míg szlovák részről a Kassai Kerületi Rendőr Igazgatóság munkatársai vettek részt.

A felvidéki területről, Valaliky községből kiinduló üldözési gyakorlat a magyarországi Garadna településnél ért véget, ahol a fikció szerinti – autóval menekülő – gépjármű tolvajokat a közösen bevezetett intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

Az akció céljai között szerepelt az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések trenírozása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…