2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Hat súlyos sérüléssel végződő baleset a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Hat súlyos sérüléssel végződő baleset a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az elmúlt három napban Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain összesen tizennégy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyből hat súlyos-, míg további nyolc könnyebb sérülésekkel járt.

Ittasan balesetezett péntek 13-án: a vétlen autóban ülők sérültek

Miskolcon péntek délben egy helyi 31 éves nő személygépjárművel az egyetem irányából Miskolc-Tapolcára közlekedett. Feltehetően erős ittassága folytán járművével áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik személygépjárművel. A baleset során a vétlen autó vezetője súlyos, míg mellette ülő utasa nyolc napon belül gyógyuló könyebb sérüléseket szenvedett.

Az ittas „úrvezető” jogosítványa a helyszínen elvételre került, vele szemben a Miskolci Rendőrkapitányság ittas járművezetés bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Nehéz terep: Alföldi motoros balesete a Bükkben

Egy 46 éves Békés megyei férfi a Bükk hegységben szombat délben Répáshuta irányából Hollóstető felé közlekedett nagy teljesítményű motorkerékpárjával. Az alföldi motoros nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét melynek következtében áthaladt a menetiránya szerinti bal oldalra majd a domboldalnak ütközött. A motorost a mentőszolgálat munkatársai nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az ittas fogathajtó meg a megbokrosodott lovak

Szintén szombat délben Serényfalva belterületén egy 48 éves helyi lakos alkoholtól befolyásolt állapotban hajtotta lovas kocsiját, melyen a ló megbokrosodása miatt elvesztette az irányítást. A lovas fogat ennek következtében áttért menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol lehaladt az úttestről és az út mellett lévő árokban felborult.

A helyszínre érkező járőrök a jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, melyből megállapítást nyert, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt vezette a fogatot. Az állati erővel vont jármű vezetőjét a helyszínről mentőhelikopterrel szállították kórházba, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi lovas kocsiján utasként tartózkodó 4, 7 és 12 éves gyermekek a balesetben szerencsére csak könyebb sérüléseket szereztek.

Szombat kora este a Farkaslyuk és Csernely közötti alsórendű útszakaszon egy lengyel férfi egy nagy teljesítményű motorkerékpárral az emelkedőn felfelé haladva egy jobbra ívelésű útkanyarulatban nem az út vonalvezetését követve közlekedett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba ahol a jármű feletti uralmát elvesztve elesett.

A motoros a balesetben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A két baleset ügyében az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya indított eljárást.


Belecsúszott a busz az előtte lévő autókba

Vasárnap délelőtt a Miskolc, Andrássy utcán Lillafüred irányából a belső forgalmi sávban haladó helyi autóbusz nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében az előtte, külső forgalmi sávban forgalmi okok miatt lassító, személygépjármű bal hátsó sarok részének ütközött. Az ütközést követően az autó tovább lendült és az előtte forgalmi okok miatt lassító majd megálló másik személygépjárműnek ütközött. A baleset következtében az autóbuszon utazó 69 éves idős néni súlyos, míg 75 éves társa könyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


Virágágyásból a diszkőnek

Vasárnap késő este egy román állampolgár egy személygépjárművel a 38-as számú főúton Rakamaz felől Tokaj irányába közlekedett. Tokaj belterületén egy körforgalomhoz érve nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, ugyanis a körforgalom belső részén kialakított virágos területre hajtott bal kerekével, ahol az autó bal oldalával nekicsapódott egy kb. fél méter átmérőjű dísz kőnek, majd egy támfalnak ütközve állt meg.

A baleset során a jármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló sarokcsonttörést szenvedett.

A közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az említett esetek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közúti ellenőrzések során kiemelt hangsúlyt kap az ittas járművezetőkkel szembeni fellépés, melyek esetén az elkövetők következetesen a legszigorúbb hatósági fellépésre számíthatnak.

A nyár közeledtével a járművüket nem rendszeresen használó un. alkalmi motorozók, vagy ismeretlen terepre tévedők fokozott odafigyeléssel hajtsák kétkerekűjüket, ugyanis a bekövetkező motoros balesetek szinte minden esetben súlyos kimenetelűek. A rendőrség mindezek megelőzése érdekében – kiemelten a hétvégi időszakban – a korábbi gyakorlatnak megfelelően célzott ellenőrzéseket, akciókat hajt végre.

Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…