2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Három emberéletet követelt a tegnapi közlekedési baleset Szendrőben

Három emberéletet követelt a tegnapi közlekedési baleset Szendrőben

Tegnap délután Szendrő belterületén egy személygépjármű ezidáig tisztázatlan okból az úttestről letérve szalagkorlátnak ütközött, majd felborult. Az ütközés következtében kigyulladt járműben három ember életét vesztette, míg egy személyt a mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.


Augusztus 28-án 16.30 órakor Szalonna község irányába közlekedett Szendrő belterületén az a személygépjármű, amely haladása során egy enyhén jobbra ívelésű útkanyarulatban – ezidáig tisztázatlan okból – áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd az úttestről lehaladva szalagkorlátnak ütközött.

Az ütközés következtében a jármű az ott található betonozott vízelvezető árokban – tetejére borulva – állt meg. A baleset során jelen lévő szemtanúk elmondása szerint, a személygépkocsi az ütközést követően azonnal kigyulladt.

Az elvégzett szemle adatai alapján megállapítható, hogy a gépjármű az ütközés során olyan szerencsétlenül csúszott fel a szalagkorlátra, hogy a szalagkorlát-tartó oszlop felszakította az üzemanyag-tartályát, minek következtében a járműre kiömlő üzemanyag begyulladt és az autó kiégett.

A baleset következtében a járműben tartózkodó személyek közül hárman – egy 78 éves hídvégardói-, valamint egy 73 éves bódvaszilasi idős nő, valamint egy 61 éves hídvégardói férfi – a helyszínen életét vesztette. A járműből egy 56 éves hídvégardói asszonyt – akinek a helyszínre sietők segítségével sikerült csak kijutnia az égő járműből – nyolc napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba.

A halálos kimenetelű közúti baleset bekövetkezésének körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya igazságügyi műszaki szakértő bevonásával vizsgálja.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain a 2011. január 01 – augusztus 23 közötti időszakban 462 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, kilenc százalékkal kevesebb, mint előző év hasonló időszakában.  Az említett időszakban 18 halálos kimenetelű közúti balesetben 19 személy vesztette életét, míg egy évvel korábban 24 balesetben 27-en.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Fotó:MTI Vajda János

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek