2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Harmadik felszállásakor zuhant le a sárkányrepülő szombaton

Harmadik felszállásakor zuhant le a sárkányrepülő szombatonKét aznapi sikeres felszállás után a harmadiknál zuhant le és vesztette életét egy sárkányrepülő szombaton a zalaegerszegi repülőtéren – közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet vasárnap. Szemtanúk elmondása szerint a harmadik – autóvontatásos – felszállás során a sárkányrepülő a szükséges magasságot elérte, ám eddig tisztázatlan okból nem történt meg időben a sárkányrepülő leoldása a vontatókötélről – írta Bajkó Erika kommunikációs vezető. A rendőrség további vizsgálatra lefoglalta a vontatáshoz használt eszközöket, a vontatóautót, a vontatókötelet, valamint az autó, illetve a sárkányrepülő kioldószerkezetét – olvasható a közleményben.

 
A független szakmai vizsgálat eddigi megállapítása szerint a sárkányrepülő mintegy 300 méter magasból zuhant a földre.

Az MTI-t szombaton szemtanúk arról tájékoztatták, hogy a repülőtéren éppen a zalaegerszegi sárkányrepülős klub létrehozásának 30. évfordulóját ünnepelték. Többen is repültek a nap folyamán motoros- és úgynevezett gyalogsárkánnyal, azaz motor nélküli sárkánnyal, minden gond nélkül. Feltehetően műszaki hiba történhetett a szerencsétlenül járt gyalogsárkány csörlőzése során, ezért nem tudta leoldani magát a drótkötélről sem a légi jármű pilótája, sem az őt vontató autó vezetője, s a drótkötél gyakorlatilag a földre rántotta a gépet.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek