2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hamarosan bíróság elé állhat a lyukói hétvégi házak réme

Bejárati ajtókat, ablakszárnyakat, vasrácsokat és terasz-korlátokat bontott ki, majd vitt el a tolvaj.
A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse több sértett bejelentése alapján dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, mert 2012. második felében a Lyukóvölgyi városrészben őrizet nélkül hagyott hétvégi házakat rongáltak meg és onnan különböző fa és fémtárgyakat tulajdonítottak el.

Az elkövető gyakorlatilag mindent vitt, ami mozdítható volt: kétszárnyú ablakot, ablak előtti vasrácsokat, bejárati ajtókat, ablakszárnyat, vaslépcsőt, teraszkorlátot, szőlőlugas oszlopokat. Sok esetben a szinte „bontásra szakosodott” elkövető nagyobb kárt okozott a rongálással, mint a lopással.

A nyomozók az ügyekben végzett adatgyűjtések eredményeként azonosították Sz. Béla 24 éves helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatása során öt különböző ingatlan sérelmére elkövetett, fentebb ismertetett módon történt „fosztogatást” ismert el.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse a többrendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség ügyében folytatott nyomozást 2013. július 9-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Járási Ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek