2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Hálóba akadt akkumulátorok

Hálóba akadt akkumulátorokA kivetett Közbiztonsági Háló egyik eredménye, hogy közúti ellenőrzés során bukott meg az a sofőr, aki nagy mennyiségű használt akkumulátort hozott be külföldről.

Az Encsi Rendőrkapitányság veszélyes hulladékra engedély nélküli tevékenységgel elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytat eljárást egy 30 éves lőrinci férfival szemben.

Nemzeti ünnepünkön tartott közúti ellenőrzés során a rendőrök megállítottak egy kisteherautót Tornyosnémeti közelében a 3-as számú főúton. A jármű átvizsgálása során a járőrök egy híján nyolcvan darab használt, úgynevezett hagyományos akkumulátort találtak, amit a szállítók külföldön vásároltak fel, hogy azokat itthon értékesíthessék. A tervük azonban kimerült, mint az általuk szállított aksik.

Legutóbb az Edelényi Rendőrkapitányság indított hasonló ügyben eljárást. Még február végén egy közúti ellenőrzés során állítottak meg a járőrök a kisteherautóval közlekedő sofőrt az Aggteleki határátkelőhelyről elvezető útszakaszon. Az elszámoltatásnál kiderült, hogy a rakományként szolgáló több mint 300 darab használt akkumulátort vélhetően külföldről hozta be Magyarország területére, amelyeket szintén hasznosítani kívántak.

 

Információs háttér:

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét. A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek