2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Gyerekszemmel

Nyári tábor keretein belül Romániában és Szlovákiában élő, magyarul beszélő diákok részére tartott prevenciós előadást és demonstratív bemutatót az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója.
Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános iskola szervezésében 2013. július 3-án Aggteleken egy nyári tábor keretein belül tartott rendőrségi bemutatót és bűnmegelőzési előadást Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója.

A gyerekek részére a detektív különböző rendőrségi eszközöket, valamint egy szolgálati gépjárművet is bemutatott, melyet a táborozók nagy érdeklődéssel fogadtak.

A bemutatót megelőzően Szabó r. törzsőrmester egy prevenciós jellegű, bűnmegelőzési témájú előadást is tartott, mely során a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekményeket, azok elkövetési formáit ismertette a hallgatósággal. Az életvezetési problémákat érintve külön felhívta a figyelmet a dohányzás veszélyeire is.

Az előadás közben illetve annak végén a gyerekek folyamatosan, érdeklődve kérdezték a nyomozót a rendőrség munkájával kapcsolatban, valamint megbeszélték a diákok által felvetett, különböző bűncselekményi szituációkat, élethelyzeteket is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…