2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Garázsdák” – elfogták a kazincbarcikai garázsfeltörőket
Elfogás csokor a rendőröktől

„Garázsdák” – elfogták a kazincbarcikai garázsfeltörőket

„Garázsdák” – elfogták a kazincbarcikai garázsfeltörőketKét tucat kazincbarcikai garázst törtek fel azok az elkövetők, akik végül egy közúti ellenőrzés során akadtak fenn a rendőrség hálójában.

Az elmúlt időszakban mindösszesen 24 garázs feltörésről érkezett bejelentés a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra. A városban történt sorozatos bűncselekmények alkalmával az elkövetők gyakorlatilag minden elvittek, ami mozdítható és esetlegesen értékesíthető – például egy 400 forintot érő zseblámpát is, de vitték a különböző műszaki berendezéseket ruhákat is. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg az ügy kivizsgálást.

A nyomozásban áttörést jelentett, amikor az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei egy közúti ellenőrzés során ellenőriztek egy személygépkocsit, amiben két szalonnai férfi ült. A járműben olyan értéktárgyak voltak, amelyek feltételezhetően bűncselekményből származhattak. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon előállított majd december 2-án bűnügyi őrizetbe vett 18 és 37 éves férfiak elismerték a sorozatos bűncselekmények elkövetését. A sikeres felderítést a két rendőrkapitányság közötti információcsere és együttműködés alapozta meg.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság előterjesztést tett R. E. és R. R. előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

A fiatalabbik gyanúsított a 18 éves R. E. ezidáig négy alkalommal volt büntetve lopás és garázdaság miatt, míg az idősebbik a 37 éves R. R. pedig hétszer hasonló okokból mint társa.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…