2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Fűnyíró a pincében

 

Tiszavalk belterületén nyírta a füvet egy közfoglalkoztatott munkás. A nagy melegben megszomjazott, ezért pár percre az egyik családi ház előtt hagyva munkagépét elment, hogy folyadékot vegyen magához. Mire visszatért, a fűnyírót már nem találta.
A Mezőkeresztesi Rendőrőrs járőrei a helyszíni adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen hamarosan behatárolták a lehetséges elkövető személyét. A házkutatás elvégzése érdekében a lakáshoz mentek, ahol azonban a többszöri csengetés, illetve a szolgálati gépjármű hangjelzése hatására sem nyitott kaput a tulajdonos, aki eközben a nyitott ablak mellett nyugodtan nézte a televíziót. A rendőrök a település polgármesterének jelenlétében hatoltak át a kerítésen, s kopogtattak a bejárati ajtón, mire megjelent az 59 éves férfi, aki szemmel láthatóan ittas állapotban, felháborodva sérelmezte a rendőrök jelenlétét.

A hatóság emberei ismertették vele a házkutatás tényét, mire B.Z. kijelentette, hogy nála biztosan nincs a munkagép, úgyhogy nyugodtan nézzenek szét, akár a padláson is. Pechére a rendőrök alaposan átkutattak mindent, így a keresett fűnyírót az udvar külön álló pincéjében meg is találták. Ekkor a rendőrök közölték a férfival, hogy lopás megalapozott gyanúja miatt előállítják, illetve felszólították hiányos öltözetére való tekintettel, hogy öltözzön fel és vegye magához személyi iratait.

A gyanúsított bíróság elé állítására még aznap sor került gyorsított eljárás keretében.  Mezőkövesdi Városi Bíróság az elkövetőt a vagyon elleni bűncselekmény miatt 300 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek