2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Forró új laptopokat loptak Forrón

Egy forrói közintézménybe több mint két millió forint értékben érkeztek számítógépek. Az eszközöket pakoló munkások úgymond kijelölték a gépeket, majd „tolvaj enterrel” eltüntették azokat.
Az egyik forrói közintézmény pályázati pénzből több mint két millió forint értékben nyert számítástechnikai eszközöket még ez év januárjában. Az alkalmatosságok, legalábbis a tulajdonos tudta szerint az intézmény raktárában lettek elhelyezve. Április elején azonban kiderült, amikor a dobozokat kibontották, hogy az eszközöknek nyoma veszett, azaz hónapokig csak üres lap-topos, projektoros, dvd-s dobozokat őrzött a raktár.

Az Encsi Rendőrkapitányság feljelentés alapján jelentős értékre elkövetett lopás miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. Az ügy vizsgálata során végzett számos kihallgatás, illetve adat- és információgyűjtés eredményeként képbe került két forrói férfi. A gyanút erősítette egy a rendőrök által meghallgatott vevő is, aki nagyon kedvező áron vásárolt lap-topot az egyiküktől.

A bűnügyi őrizetbe vett tettesek többek között elmondták, hogy a számítógépeket, dvd-ket, projektorokat könnyűszerrel tudták értékesíteni, hiszen azokat rendkívül jutányos áron kínálták.

Információs háttér:

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a piaci ártól sokkal olcsóbban, nem kereskedelmi körülmények között kínált használati eszközök akár bűncselekményből is származhatnak!
Amennyiben felmerül a gyanúja, hogy a vevőnek tudomása van arról, hogy a feltűnően kedvező áron vásárolt termék bűncselekményből származik, akkor a rendőrség vele szemben orgazdaság miatt indíthat eljárást!

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek