2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Földön , vízen, levegőben – összehangolt intézkedések a falopások megelőzésére

Földön , vízen, levegőben – összehangolt intézkedések a falopások megelőzésére

A megye egészére kiterjedő, összehangolt akciót tartott a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdán. A falopások megelőzésére és visszaszorítására irányuló akcióban a rendőrök mellett természetvédelmi őrök is nagy számban vettek részt. Az ellenőrzés során a hatóságok helikopterrel, terepjárókkal és quadokkal eredtek a fatolvajok nyomába.

Akció célja főként a falopással érintett terültek ellenőrzése, elkövetési helyszínek felderítése volt.

A résztvevők elsősorban a Bükki Nemzeti Park, Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet, Borsodi-mezőség Tájvédelmi Körzet, Aggteleki Nemzeti Park, Zempléni Tájvédelmi Körzet, Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Long-erdő Természetvédelmi Terület, Natura2000 területek közös ellenőrzésére és az illegális cselekmények felderítésére koncentráltak.

Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya és a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnoksága mellett az Északerdő Zrt, továbbá és a Bükki-, valamint Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságok Természetvédelmi Őrszolgálatainak munkatársai is jelentős erőkkel vettek részt.

Az ellenőrzés során öt főt értek tetten illegális fakitermelésen, velük szemben lopás miatt kezdeményezett eljárást a rendőrség. A tetten ért személyek közül két főt gyorsított eljárás lefolytatása érdekében előállítottak.

Az akció a fentieken túl górcső alá vette a megyében található nagyobb vízfelületeket is, ahol a jégen tartózkodással kapcsolatos előírások betartását ellenőrizték.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…