2024. 08. 16. péntek

Ábrahám
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Fokozott ellenőrzés eredményei

A hosszú hétvége alatt fokozott rendőri jelenléttel számolhattak a közlekedők Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. június 6-án és 7-én fokozott figyelmet fordított az ittas vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére.
A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra terjedt ki. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

 

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködtek.

 

Az akciót többek között indokolttá tette, hogy az alkoholfogyasztást követő járművezetés a közlekedésbiztonságot jelentősen befolyásoló tényező. Becslések szerint az Európai Unióban évente 10 ezer halálos áldozatot követel az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei TISPOL ellenőrzés eredményei:

    A két napos akcióban összesen 1375 gépi és 104 nem gépi meghajtású jármű vezetőjének ellenőrzését hajtotta végre a rendőrség.
    4 fővel szemben büntetőeljárást kezdeményezett a hatóság járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
    Ittas járművezetés szabályszegés miatt 2 fővel szemben szabtak ki a járőrök szabálysértési és 2 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot.
    11 kerékpárossal szemben szabott ki a hatóság közigazgatási bírságot,
    24 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kezdeményeztek a rendőrjárőrök közigazgatási eljárást, és vezetői engedélyt a helyszínen két esetben vettek el.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek