2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Fokozott ellenőrzés csökkenő bűnözés – Közbiztonsági Háló
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Fokozott ellenőrzés csökkenő bűnözés – Közbiztonsági Háló

Fokozott ellenőrzés csökkenő bűnözés – Közbiztonsági HálóTöbb mint 20 százalékkal csökkent a az ismertté vált bűncselekmények száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a „Közbiztonsági Háló program márciusi bevezetése óta.

 

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten is. Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A megye egészét érintő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

Zéró tolerancia, totális Háló
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények május 10-e és május 16-a között:
● A sikeres elfogások száma meghaladta a 20-at, ebből 11 elkövetőt tetten értek, 12-vel szemben, pedig elfogató parancs volt érvényben.
● A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 42 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.
● Szabálysértési feljelentések száma: 223, többek között közlekedési szabálysértés miatt
● A Közbiztonsági Hálón a vizsgált időszakban 6 ittas vezető akadt fenn,
● Büntető feljelentések száma: 14.
● Helyszíni bírságot 237 érintettel szemben több mint másfél millió forint értékben szabott ki a hatóság.
● Az igazoltatások száma pedig elérte 1972-öt!

A rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek