2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fokozott ellenőrzés a hosszú hétvégén

A „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. június 6-án és 7-én fokozott figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére.

 

A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra kiterjed. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vesznek részt.

 

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködnek.

 

Az akciót többek között indokolttá teszi, hogy az alkoholfogyasztást követő járművezetés a közlekedésbiztonságot jelentősen befolyásoló tényező. Becslések szerint az Európai Unióban évente 10 ezer halálos áldozatot követel az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés.

 

A rendőrség a nemzetközi kontrollt követően a hosszú hétvége alatt, azaz 2014. június 8-án és 9-én is fokozott figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, akárcsak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A figyelem a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra, illetve kerékpárosokra is.

 

A cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…