2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Fényerő

Négy település kerékpárosai és gyalogosai is láthatóságot segítő eszközöket kaptak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársaitól.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedésbiztonsági akciót szervezett a „Látni és Látszani 2017 –egymásért” elnevezésű program részeként. A rendőrségi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy vannak, akik szabálytalanul kerékpároznak, legtöbbször a kivilágítatlanul. A sötétben közlekedő „láthatatlan” kerékpárosok ilyenkor önmagukra és másokra is veszélyt jelenthetnek.

A közlekedés biztonságát szolgáló akciót a rendőrség Tiszaújvárosban, Nagycsécsen, Mezőcsáton, Sajószögeden és Kesznyétenben tartotta a napokban. A kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosoknak figyelemfelhívó jó tanácsaik mellett világítóeszközöket (fényvisszaverő prizmát, láthatósági mellényt) adtak a rendőrök. De nem csak ők, hanem a gyalogosok is kaptak láthatóságot biztosító alkalmatosságokat a járőröktől.
fényerő

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a téli, ködös, csapadékos időjárás nehezíti a mindennapi közlekedést. A tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt emelkedhet a balesetei kockázat. A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is útjára indította az országos programhoz kapcsolódó „Látni és Látszani 2017 – egymásért” közlekedésbiztonsági kampányát. A közlekedők fokozott ellenőrzésekre számíthatnak megyénk útjain.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek