2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Fél órán belül rendőrkézen a trükkös tolvajok

Ingyen edényt kínáltak, ékszerrel és készpénzzel távoztak. Egy edelényi asszony 2013. július 1-jén délelőtt tíz órakor a szolgálatot teljesítő járőrhöz odamenve kért segítséget. Elmondása szerint fél-egy órával azt megelőzően ismeretlen személy becsapta, lakására edényeladás ürügyén bejutott és onnan arany ékszereket, valamint készpénzt tulajdonított el csaknem százezer forint értékben.

Ezt követően a nyomozók azonnali adatgyűjtést hajtottak végre, melynek során körvonalazódott, hogy a potenciális elkövetők a város központjában található zálogházban kívánják értékesíteni a megszerzett arany ékszereket.

A bejelentéstől számított fél órán belül a nyomozók igazoltatták M. Gabor 45 éves román állampolgárt és 40 éves társát, akikkel szemben felmerült a bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Az intézkedés alá vont személyek által használt jármű átvizsgálása során hiánytalanul előkerült a sértettől eltulajdonított arany ékszer, valamint készpénz is.

A lopott tárgyakat a rendőrök lefoglalták, így a sértettnek okozott kár teljes egészében megtérült.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a román állampolgárságú férfival és társával szemben.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek