2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Fatolvajok és garázdák őrizetben – Rendőrségi hírek az Edelényi Rendőrkapitányságról

Fatolvajok és garázdák őrizetben – Rendőrségi hírek az Edelényi Rendőrkapitányságról

Az elmúlt hétvégén az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén több esetben történt rendőri intézkedés, ennek eredményeként többek között nyolc fatolvaj és egy garázda került szabálysértési őrizetbe.
A hétvége mondhatni azzal kezdődött, hogy 2003. február 8-án, pénteken a Bódvaszilasi Rendőrőrs járőrei tetten értek egy tornanádaskai férfit, aki tölgyfát termelt ki illegálisan.

Szombaton három illegális fakitermelővel szemben intézkedtek a rendőrök. Így a 19 és 44 éves szendrőládi férfiakkal szemben, akik szekérrel és motoros fűrésszel lopták a fát, amelyeket a hatóság lefoglalt. Később egy 36 éves szintén szendrőládi fatolvaj értek tetten a járőrök.

Egy edelényi férfi pedig garázda magatartásával érte el, hogy a rendőrök szabálysértési őrizetbe vegyék. A hatóság többek között azért kényszerült a személyi szabadság korlátozásához, mivel a garázda, kihívóan közösségellenes és megbotránkoztató magatartásával a rendőrkapitányságon sem hagyott fel. Egy hónappal korábban már hasonló viselkedése miatt került szabálysértési őrizetbe, majd bíróság elé. Akkor a taláros testület hat nap elzárással büntette a férfit cselekménye miatt. Az indoklásban súlyosító körülményként említették annak a tényét, hogy az elkövető szolgálatban lévő rendőrökkel szemben tanúsított becsmérlő, gyalázkodó magatartást továbbá, hogy a garázdaság elkövetésére a rendőrség hivatali helyiségében volt.

Az edelényi rendőrök vasárnap négy fatolvajjal szemben intézkedtek. A két-két szendrőládi és bódvaszilasi férfit is szabálysértési őrizetbe vette a hatóság tulajdon elleni szabálysértés miatt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé a szabálysértőket.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…