2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Falopáshoz használták a lánctalpas cabriot

Falopáshoz használták a lánctalpas cabriot

Falopáshoz használták a lánctalpas cabriotA kazincbarcikai Balázs-völgyben foglalták le a rendőrök azt a falopáshoz átalakított és használt autót, ami cabrio létére hólánccal is fel volt szerelve.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság azért indított eljárást lopás miatt, mert a város közelében lévő erdős területekről nagyobb mennyiségű fát loptak el ismeretlen tettesek. A nyomozás eredményeként az úgynevezett Balázs-völgyben két ház udvarán megtalálták és lefoglalták a bűncselekményekből származó faanyagot. Ugyanakkor lefoglaltak két személygépkocsit is, amiket a falopáshoz használtak. Az egyik körfűrésszel cabriová alakított és a terepviszonyok könnyebb legyűrése miatt hólánccal is ellátott jármű.

Egy helyi férfit lopás miatt egy másikat orgazdaság miatt hallgatott ki a rendőrség. Az elkövetők köre várhatóan bővülni fog. A lefoglalt gépkocsik és a motoros fűrész elkobzására előterjesztést tett a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

 

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mezőőrökkel, polgárőrökkel, erdészekkel és más szervekkel együttműködve, közös akciók keretében kívánja megakadályozni a jogtalan fakitermeléseket. A falopásokhoz kapcsolódó bűnesetek visszaszorítása érdekében a rendőrség minden törvényes eszközt felhasznál.

A falopásokkal kapcsolatos büntetőeljárásokban nagy segítséget jelent a Btk. 77. § d) pontjának 2007. június 01-jei módosítása, miszerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű jogsértések számát csökkenti, ha a rendőrség lefoglalja azokat az eszközöket, amelyeket a bűncselekményeknél használtak az elkövetők, adott esetben fűrészt, baltát, autót egyéb szállítóeszközöket.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…