2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Étel, ital – uzsorára: Előzetesben a zsarolók! Videóval

A nyomozás adatai szerint 300 százalékos kamatra adott élelmiszert és szeszes italt rászorulóknak egy ózdi férfi és fia. A nyomorúság vámszedőit a rendőrök elfogták, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztályának bevonásával 2013. július 3-án a délelőtti órákban szervezett akció keretében fogta el azt a két férfit, akik a gyanú szerint 300 százalékos kamatra adtak élelmiszert, valamint szeszes italt rászorulóknak.

A tartozások, uzsorakölcsönök beszedését a gyanúsítottak jellemzően családi, szociális segélyek érkezésekor hajtották végre. Amennyiben az élelmiszerek kiadását követően a sértettek nem tudták időben rendezni tartozásaikat, akkor veréssel súlyosan megfenyegették őket. Az uzsorahitelre megvásárolt élelmiszerek a sértetteket súlyos nélkülözésnek tették ki.

Az ügyben az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, valamint uzsorabűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 47 éves id B. Csabával és a 26 éves ifj B. Csabával szemben. A rendőrség kezdeményezte az elfogott és bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra az Ózdi Járásbíróság 2013. július 5-én elrendelt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek