2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Értékek biztonságban – vagyonvédelmi előadás üzlettulajdonosoknak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon

Értékek biztonságban – vagyonvédelmi előadás üzlettulajdonosoknak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság állandó célja az illetékességi területén élő lakosság biztonságérzetének megszilárdítása, javítása, melynek megvalósítását az állampolgárok bevonásával, együttműködésével igyekszik elérni.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által jóváhagyott, a lakosság szubjektív biztonságérzetét javító, a prevenciót előtérbe helyező intézkedési tervben meghatározottak alapján, 2011. szeptember 26-án egy megbeszélés, illetve bűnmegelőzési előadás megtartására került sor a rendőrkapitányság illetékességi területén működő üzletek tulajdonosai részére.

Az előadásra meghívták a kisboltok, nagyáruházak, italmérő helyek, valamint a helyi zálogházak vezetőit, akik a vagyonvédelmi eljárásokról, a jogsértések megelőzéséről, valamint egy esetlegesen bekövetkező jogsértés észlelése esetén teendő intézkedésekről kaptak tájékoztatást.

A téma széleskörű kifejtése érdekében a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója is részt vett az eseményen, aki kiemelten a rablás bűncselekmény felismeréséről, elkövetésének lefolyásáról, illetve a sértett által tanúsítandó magatartásról beszélt.

Az előadó ismertette továbbá a megelőzés módjait, a vagyon elleni bűncselekmények, így a betöréses lopás elkerülésének lehetőségeit is, a biztonsági berendezések és szabályok megfelelő alkalmazását.

Ezt követően a megjelentek egy terjedelmes tájékoztatást kaptak a rendőrkapitányság bűnügyi technikusától, aki mélyebben érintette a betöréses lopás elkövetésének lefolyását, ismertette a megelőzés módjait, továbbá hasznos tanácsokkal, ajánlásokkal látta el a résztvevőket. A technikus javaslatokat fogalmazott meg a jelenlévők felé egy esetlegesen bekövetkező bűncselekmény esetén a a helyszín – a hatóság kiérkezéséig történő – megóvásával, a hatékony nyom-megőrzéssel kapcsolatban, amellyel a rendőrség munkáját könnyíthetik meg.

Az üzlettulajdonosok közül többen megosztották a hallgatósággal tapasztalataikat, illetve kérdéseket intézhettek az előadók felé.

A rendőrkapitányság vezetője tájékoztatást nyújtott a szabálysértési törvény elmúlt évi változásairól, a jogszabály következetes alkalmazásáról. Ezt követően köszönetét fejezte ki a megjelenteknek a részvételért, továbbá hangsúlyozta: fontosnak tartja az együttműködést a biztonságérzet fenntartása érdekében, erre tekintettel kiemelte a jelenlévők (rendőrség, kereskedelmi egységek vezetői) közötti személyes ismeretség jelentőségét is.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a jövőben több hasonló megbeszélést, illetve előadást tervez, amelyre a meghívottak széles körét várja a sikeres együttműködés érdekében.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…