2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Értékbecslés – utazó tolvajok a vonaton

Értékbecslés – utazó tolvajok a vonaton

Értékbecslés – utazó tolvajok a vonatonBecsüljük meg értékeinket, mert a tolvajok is ezt teszik, akik őrizetlenül hagyott értéktárgyainkra utaznak. A nyári időszakban többet és több csomaggal utazunk, a biztonság csak egy kis figyelmet igényel.

Kerülje el a kockázatos helyzeteket, hogy ne kerüljön bajba! Az elmúlt napokban több olyan bűncselekmény történt, amikor a sértetteket utazás közben lopták meg.

A Sátoraljaújhely-Budapest között közlekedő vonaton egy fiatalember értékes és hordozható számítógépét vitte el az egyelőre még ismeretlen elkövető, akivel szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság folytat lopás miatt büntetőeljárást. A tolvaj, akkor lépett akcióba, amikor a sértett a csomagtartón rövid időre felügyelet nélkül hagyta az értékes alkalmatosságot.

Egy miskolci férfi azért tett feljelentést a rendőrségen, mert utazás közben ellopták tőle a kézitáskáját a benne lévő értékekkel együtt. A sértett a Miskolc és Szerencs között közlekedő vonaton utazott, s miközben szunyókált a csomagtartóra feltett kistáskáját ellopták.

Egy másik esetben pedig a sértett akkor vette észre, hogy eltűnt irat- illetve pénztárcája, amikor már leszállt a vonatról. A Miskolci Rendőrkapitányság mindkét esetben lopás miatt folytat eljárást.

Mit tegyen, ha külföldön ellopták autóját, igazolványait vagy, kirabolták? A nyári hónapokban nemcsak honi, hanem külföldi járatokon is utazunk. Mit tegyünk, ha külföldön ellopták az autónkat, igazolványunkat vagy éppen kiraboltak? Először is keresse fel a legközelebbi rendőri szervet, ahol tolmácsot biztosítanak és megteheti feljelentését. További segítséget az adott országban lévő magyar nagykövetségtől, vagy a konzultól kaphat. Mielőtt külföldre utazik, kérjen felvilágosítást a Külügyminisztériumtól, vagy az utazási irodától, hogy az adott országban hol található a nagykövetség, annak pontos címéről, telefonszámáról. A nagykövetség gondoskodik új okmányok ellátásáról és az esetlegesen szükséges hazautazásról.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…