2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Építőiparban csalták az adót

Három ember előzetes letartóztatásba, egy pedig lakhelyelhagyási tilalom alá került annak az akciónak a következményeként, amelyet a NAV Heves megyei pénzügyi nyomozói tartottak. A gyanúsítottak építőipari tevékenységükkel csaltak el több, mint ötvenmillió forint áfát.  
A gyanú szerint az elkövetők fiktív számlák felhasználásával az áfát és a munkavállalói járulékokat megspórolták, és így a piaci ár alatt tudtak pályázni teljes körű építőipari kivitelezési munkákra. Mind a kivitelezéseket elnyerő cég, mind az igénybe vett alvállalkozások a gyanúsítottak érdekkörébe tartoztak. Ők alapították és irányították azokat. A felszámolásra került alvállalkozások helyére strómanok révén újabb és újabb beszámlázókat vontak be, ha a szükség úgy kívánta.

A bűncselekménnyel elcsalt adó mértéke több, mint ötvenmillió forint. Az okozott kár fedezeteként a pénzügyi nyomozók zárolták a cég bankszámláját, és indítványozták három cégautó zár alá vételét is.

Az eljárásban négy gyanúsítottat hallgattak ki üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetése miatt. A bűnszervezet három férfi tagja előzetes letartóztatásba került, egy nő pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Tettük miatt tíz évig terjedő szabadságvesztés is kaphatnak.

Az előzetes letartóztatás tárgyalásáról készült videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Jelszókérés: sajto@nav.gov.hu. Kérjük, a felvételen esetlegesen előforduló autórendszámokat, márkajelzéseket és a filmen szereplő személyek arcát szíveskedjenek kitakarni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek