2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Emberölés Hernádpetriben

Emberölés HernádpetribenA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy hernádpetri-i férfival szemben.

Elsődleges információk szerint október 31-én a délelőtti órákban előzetes szóváltás után a 43 éves M. Z. Hernádpetri egyik kocsmája előtt megszúrt egy 14 éves fiút. A szúrás következtében a fiatalkorú a helyszínen azonnal meghalt.

A tragédiával járó eseményt két helyi család összetűzése előzte meg. A bűncselekmény pontos körülményeit vizsgálja a rendőrség, a 43 éves férfit őrizetbe vették, egyben kezdeményezik a gyanúsított előzetes letartóztatásának bíróság elrendelését.

A lakosságot többek között leginkább irritáló emberölések és emberölési kísérletek száma az elmúlt években nem emelkedett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 2007-ben, és 2008-ban is 29 eset volt, amelyek felderítési eredményei csaknem száz százalékosak.

Információs háttér:
A Büntető Törvénykönyv szerint, aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek