2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Elzárták az első „FK-s” fecskét

Országos viszonylatban is az elsők között van, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mindenképpen első az a fiatalkorú lány, akit a rendőrség szabálysértési őrizetbe vett, illetve a bíróság elzárt.

A szabálysértésekről szóló törvény augusztus 19-én életbe lépett módosítása értelmében és a korábbi gyakorlattal szemben a fiatalkorú terhelteket is szabálysértési őrizetbe veheti a rendőrség, illetve a bíróság elzárást szabhat ki velük szemben.

A 17 éves szikszói nő, eddig csak nevetett a rendőri intézkedéseket követően, hiszen tudta, hogy nem zárhatják be őt. A bájait pénzért kínáló lány főleg Miskolcon ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait, és rövid idő alatt több mint száz rendőri intézkedésen, illetve eljáráson volt már túl, amikor augusztus 24-én, tehát öt nappal a törvény módosítása után a rendőrök újra igazoltatták őt.

A 17 éves lány a Szinva utcán folytatta prostitúciós tevékenységét, és igencsak meglepődött, amikor a járőrök közölték vele, hogy az életbe lépett törvényi szabályozás értelmében előállítják őt a Miskolci Rendőrkapitányságra és tiltott kéjelgés megalapozott gyanúja miatt szabálysértési őrizetbe veszik. A hatóság egyben kezdeményezte a fiatalkorú lány gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítását.

A Miskolci Városi Bíróság augusztus 26-án tiltott kéjelgés miatt tíz nap elzárást szabott ki a 17 éves fiatalkorú lánnyal szemben, aki megtörten vette tudomásul, hogy lenge ruháját vászonra kell cserélnie.

Információs háttér:

A tiltott kéjelgés szabálysértés elzárással vagy 150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Fiatalkorúak esetében az idevonatkozó módosított törvényi szabályozások értelmében a bíróság maximum 30 nap elzárást szabhat ki.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek