2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elzárt garázdák

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban garázdákat és egy tiltott övezetben kéjelgőt vettek szabálysértési őrizetbe, majd állítottak gyorsított eljárásban bíróság elé. A bírói kalapács rövid idő múlva lesújtott és a garázdákat elzárással, az éjszakai pillangót pedig pénzbírsággal sújtotta.

Március 27-én az esti órákban Ózdon egy helyi férfi a Vasvár úton erősen ittas állapotban dülöngélt, kezeivel hadonászott és hangosan kiabált, az arra járókat szidalmazta. A járőrök cselekménye abbahagyására, majd személy-azonosságának igazolására szólították fel. A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító férfi ennek nem tett eleget, így előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

Az Ózdi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében tárgyalta a garázdaság szabálysértés miatt őrizetbe vett férfi ügyét, akit a bíró 40 nap elzárásra büntetett.

Másnap egy újabb garázda személlyel szemben akadt dolga mind a rendőrségnek, mind a bíróságnak. Március 28-án a délutáni órákban ugyanis egy borsodnádasdi fiatalembert állítottak elő az előző napi esethez hasonló okból a Borsodnádasdi Rendőrőrs járőrei. A férfi volt élettársa anyjának házánál, trágár szavakat kiabált a házban lakóknak és őket megöléssel fenyegette. A kiérkező rendőrök cselekménye abbahagyására szólították fel, melynek eleget is tett, de rövid idő múlva visszament és tovább folytatta riadalmat keltő és másokat megbotránkoztató magatartását. A járőrök a férfit előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt szabálysértési őrizetbe vették. Az Ózdi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében tárgyalta a férfi ügyét, akit a bíró 3 nap elzárással sújtott.

Nem volt szerencséje annak a fiatal ózdi nőnek sem, akit a rendőrök március 28-án a 25-ös számú főút elágazásnál értek tetten, amint anyagi ellenszolgáltatás fejében szexuális szolgáltatásait kínálta az arra haladó autósoknak. A járőrök előállították és tiltott kéjelgés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették. Az Ózdi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében tárgyalta a nő ügyét és 30 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek