2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elzárásra ítélték a tűzoltókat félrevezető telefonálót

Jogerősen nyolc nap elzárásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki decemberben telefonhívásával tévesztette meg szándékosan a tűzoltókat. Egy családi házban keletkezett tüzet jelentett be a segélyhívó számon.
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy gyorsított eljárásban elzárással büntette a tűzoltókat szándékosan félrevezető férfit.
A segélyhívások valódiságát az ügyeletes nem mérlegelheti, ő minden esetben riasztja a tűzoltókat, akik ennek megfelelően csak a kiérkezés után, a helyszínen győződhetnek meg arról, mekkora a baj, valós volt-e a vészjelzés. Az ügyeletet tárcsázók telefonszámát minden esetben kijelzi a készülék, illetve hangfelvétel is rögzíti a bejelentést.
Téves az a jelzés is, amikor a bejelentő hibásan értékeli a körülményeket, a látottakat – ilyenkor azonban egyértelmű, hogy a bejelentőnek nem a tűzoltóság megtévesztése a célja, így nem indul szabálysértési eljárás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek