2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Elszámoltatás: rablók raporton

A miskolci nyomozók fél nap alatt hat útonállót küldtek rács mögé.

Hét órán belül valamennyi rabló őrizetben
A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettesekkel szemben, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert Miskolcon a Király utca egyik bérházi liftjében 2013. július 11-én hajnali fél négykor bántalmaztak egy 20 éves miskolci férfit, majd annak készpénzét és személyes iratait elvették. A támadás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd az elkövetéstől számított hét órán belül elfogták a bűncselekmény valamennyi feltételezett elkövetőjét. A két fiatalkorú encsi gyanúsított, a 17 éves M.B. és 16 éves M.J. kezén reggel fél nyolckor, míg harmadik társuk a 28 éves B. Attila kiskinizsi lakos karján délelőtt fél tizenegykor kattant a bilincs.

A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezi a bűnügyi őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

 
A miskolci rendőrök nem felejtenek: korábbi rablások elkövetői is rács mögé kerültek

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói 2013. július 11-én további két, korábban történt rablás gyanúsítottjait fogták el és küldték rács mögé.

 

Még 2013. május 15-én délután három órakor a Miskolc, Dankó Pista utcán egy fiatalkorú fiút késsel megfenyegettek annak érdekében, hogy érintőképernyős telefonját a támadóknak átadja. A fenyegetés hatására a sértett ennek eleget tett, majd a rablók a fiútól elvették a nála lévő háromezer forintnyi készpénzét is. A sértett a bűncselekmény elkövetése során személyi sérülést nem szenvedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói – a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytatott büntetőeljárásban – csütörtök reggel fél hétkor elfogták és bűnügyi őrizetbe vették az ügy harmadik, még szökésben lévő gyanúsítottját, a 15 éves K.M. hernádnémeti lakost is.

 

A Miskolc, Alsószinva utca végén 2013. június 19-én reggel negyed hétkor ismeretlenek minden indok nélkül tettleg bántalmaztak egy 63 éves helyi férfit, majd jogtalanul eltulajdonították pénztárcáját, a benne lévő háromezer forint készpénzzel és személyes okmányaival együtt. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben végzett huszonkét napi nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták, majd 2012. július 11-én reggel bűnügyi őrizetbe vették Sz. Árpád 21 éves, valamint Sz. Richárd 18 éves miskolci lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatók a rablás bűntettének elkövetésével.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét ügyben kezdeményezi fogvatartottak előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

 

Szabálysértési őrizetbe vételek. Közlekedésrendészeti helyzetkép

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. július 11-én tulajdon elleni szabálysértés miatt öt főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes Ózdi- és Miskolci Rendőrkapitányság 72 órán belül állítja bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyen felül további kilenc anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…