2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elszámoltatás: rablók raporton

A miskolci nyomozók fél nap alatt hat útonállót küldtek rács mögé.

Hét órán belül valamennyi rabló őrizetben
A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettesekkel szemben, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert Miskolcon a Király utca egyik bérházi liftjében 2013. július 11-én hajnali fél négykor bántalmaztak egy 20 éves miskolci férfit, majd annak készpénzét és személyes iratait elvették. A támadás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd az elkövetéstől számított hét órán belül elfogták a bűncselekmény valamennyi feltételezett elkövetőjét. A két fiatalkorú encsi gyanúsított, a 17 éves M.B. és 16 éves M.J. kezén reggel fél nyolckor, míg harmadik társuk a 28 éves B. Attila kiskinizsi lakos karján délelőtt fél tizenegykor kattant a bilincs.

A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezi a bűnügyi őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

 
A miskolci rendőrök nem felejtenek: korábbi rablások elkövetői is rács mögé kerültek

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói 2013. július 11-én további két, korábban történt rablás gyanúsítottjait fogták el és küldték rács mögé.

 

Még 2013. május 15-én délután három órakor a Miskolc, Dankó Pista utcán egy fiatalkorú fiút késsel megfenyegettek annak érdekében, hogy érintőképernyős telefonját a támadóknak átadja. A fenyegetés hatására a sértett ennek eleget tett, majd a rablók a fiútól elvették a nála lévő háromezer forintnyi készpénzét is. A sértett a bűncselekmény elkövetése során személyi sérülést nem szenvedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói – a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytatott büntetőeljárásban – csütörtök reggel fél hétkor elfogták és bűnügyi őrizetbe vették az ügy harmadik, még szökésben lévő gyanúsítottját, a 15 éves K.M. hernádnémeti lakost is.

 

A Miskolc, Alsószinva utca végén 2013. június 19-én reggel negyed hétkor ismeretlenek minden indok nélkül tettleg bántalmaztak egy 63 éves helyi férfit, majd jogtalanul eltulajdonították pénztárcáját, a benne lévő háromezer forint készpénzzel és személyes okmányaival együtt. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyben végzett huszonkét napi nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták, majd 2012. július 11-én reggel bűnügyi őrizetbe vették Sz. Árpád 21 éves, valamint Sz. Richárd 18 éves miskolci lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatók a rablás bűntettének elkövetésével.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét ügyben kezdeményezi fogvatartottak előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

 

Szabálysértési őrizetbe vételek. Közlekedésrendészeti helyzetkép

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. július 11-én tulajdon elleni szabálysértés miatt öt főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes Ózdi- és Miskolci Rendőrkapitányság 72 órán belül állítja bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyen felül további kilenc anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek