2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a Borsod megyei közgyűlés volt alelnökét

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a Borsod megyei közgyűlés volt alelnökét

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés volt fideszes alelnökét, jelenlegi elnöki tanácsadóját a megyei bíróság csütörtökön; a döntés szerint a politikusnak 43 millió forint kártérítést is fizetnie kell.

 

Gergely Zsolt az MTI-nek azt mondta: megdöbbent az ítéleten, s fellebbez az ellen a debreceni ítélőtáblához. Közlése szerint a bíróság hatalommal való visszaélés és korrupció vádja miatt ítélte el. Kitért arra is, hogy az elsőfokú döntés miatt felfüggesztette Fidesz-tagságát.

Gergely Zsolt és négy társa ellen 2009 februárjában emelt vádat hivatali vesztegetés miatt a Debreceni Nyomozó Ügyészség a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (az úgynevezett ITC-székház) tervezett értékesítése kapcsán. Az ügyészség alapvetően az eladással kapcsolatos önkormányzati döntést elemezte, de más, ingatlannal kapcsolatos kérdéseket is vizsgált, ezt követően indult eljárás a politikus ellen.

A hajdú-bihari főügyészség akkori közleménye szerint a Borsod megyei önkormányzat 2007 márciusában döntött a tulajdonában lévő épület eladásáról. Az ingatlant felértékeltették, majd nyilvános pályázaton eladásra meghirdették. A vádhatóság szerint a közgyűlési alelnök anyagi előnyt kérve ajánlotta fel érdeklődőknek a segítségét, s közreműködésével vállalkozók még a nyilvánosságra hozatal előtt megismerték a pályázati kiírást.
Az ITC székház jelenleg is a megyei önkormányzat tulajdonában van. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum