2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Elringatott kézitáska: babakocsis tolvajok

A napokban történt eset is bizonyítja: vásárláskor, illetve a zsúfolt körforgalmú helyeken legyünk kellően elővigyázatosak, mert a tolvajok sem szégyellnek különböző praktikákhoz folyamodni.
Augusztus 04-én egy encsi zöldségesnél a gyanútlan hölgyvásárló, hogy vásárláshoz kezeit szabaddá tegye a földre lerakta szatyrát, arra pedig kézitáskáját.

Mint szokás mondani: „alkalom szüli a tolvajt” és ez jelen esetben sem történt másként. A mögötte álló társaság – egyébként gyermekeivel együtt lévő – nőtagja ugyanis a „lehetőségen” kapva kapott és az előtte álló hölgy táskáját felkapva elillant a boltból. Hogy a fedés biztos legyen a „markos” nő férje megkérdezte azért a zöldségest, mennyibe is kerül a karfiol, majd úgy döntött, hogy mégsem vásárol.

Kint a frissen szerzett zsákmánynak azonban csak kis ideig örülhetett a tolvaj és családja, mivel a sértett azonnali bejelentése alapján a bűncselekmény elkövetésének helyszínétől nem messze igazoltatták és elfogták őket az Encsi Rendőrkapitányság járőrei.

Az ügy érdekessége, hogy a rendőri ellenőrzés során a zöldségesnél nyomaveszett női kézitáska végül a tolvajok által használt babakocsiból került elő.

Az ügyben az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.


Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha a sértettek, illetve szemtanúk – az elkövetőről részletes személyleírást adva – mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

Köszönjük! A Mi Rendőrségünk Önökért!

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…