2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Elpusztult Baba a ló

Elpusztult Baba a ló

Elpusztult Baba a lóNéhány nappal élte túl csupán a megpróbáltatásait a „Baba” névre hallgató ló Miskolcon. Arról az állatról van szó, amelyik kétszer is kifeküdt az aszfalton sanyarú sorsa és emiatt kialakult kórosan gyenge állapota miatt – tájékoztatott Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa. Mint arról lapunk is beszámolt, vérző fejjel feküdt a fagyos földön Görömböly központjában egy ló. A járőrök figyeltek fel az állatra és intézkedésük nyomán megmentésére a rendőrök, a tűzoltók és a lóambulancia emberei is a helyszínre érkeztek. A nemrég vásárolt lovat vezette valahova egy férfi. Amikor az állat kiterült a férfi sorsára hagyta a jószágot.

A hatóság a lovat a közelben lévő istállóban helyezte el. Az állatorvos akkori véleménye szerint a ló a gyors és szakszerű kezelésnek köszönheti életben maradását. Az Észak egyébként megtudta azt is, hogy ugyanez a ló két nappal az eset előtt a Pingyomtetőnél lévő úton már kiterült. A kocsi után kötött lóról a gazdája akkor azt mondta, hogy egy arra elhaladó gépkocsi sodorta el. A tulajdonos másik lovát lefoglalták és egy istállóban helyezték el, ahol gondozzák. Az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás pedig tovább folytatódik.

 

Az állatkínzásról

A BTK szerint „aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek