2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Előzetesben az ormosbányai uzsorás

Újabb uzsorással szemben indított eljárást a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az ormosbányai gyanúsított úgynevezett uzsorakölcsönökkel a megfélemlített sértettek rászorult helyzetét használta ki, így súlyos nélkülözésnek tette ki őket és családtagjaikat. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse által bűnügyi őrizetbe vett 50 éves asszonyt a bíróság pénteken helyezte előzetes letartóztatásba.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse uzsora-bűncselekmény és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 50 éves ormosbányai nővel szemben.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított huzamosabb ideje több sértettel is aránytalan mértékű szóbeli szerződést kötött, amelyek során a kölcsön adott pénz többszörösét kellett volna az adósoknak visszafizetniük. Egy helyi nő például 20.000 forintot kért az elkövetőtől, amit később megadott, de az elkövető a kamatok fejében öt hónap múlva további 120.000 forintot követelt még tőle.

Az nyomozása során fény derült arra is, hogy az őrizetbe vett nő más adósát is súlyosan megfenyegette, a családja kiirtásával, valamint a háza felgyújtásával tartva félelemben őt.

A szeptember 15-én megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók számos bizonyítékot foglaltak le, többek között előkerültek a tartozások nyilvántartására szolgáló füzetek is.

Az ügy gyanúsítottja korábban önbíráskodás, garázdaság és könnyű testi sértés miatt volt büntetve.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…