2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Előzetesben az ormosbányai uzsorás

Újabb uzsorással szemben indított eljárást a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az ormosbányai gyanúsított úgynevezett uzsorakölcsönökkel a megfélemlített sértettek rászorult helyzetét használta ki, így súlyos nélkülözésnek tette ki őket és családtagjaikat. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse által bűnügyi őrizetbe vett 50 éves asszonyt a bíróság pénteken helyezte előzetes letartóztatásba.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse uzsora-bűncselekmény és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 50 éves ormosbányai nővel szemben.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított huzamosabb ideje több sértettel is aránytalan mértékű szóbeli szerződést kötött, amelyek során a kölcsön adott pénz többszörösét kellett volna az adósoknak visszafizetniük. Egy helyi nő például 20.000 forintot kért az elkövetőtől, amit később megadott, de az elkövető a kamatok fejében öt hónap múlva további 120.000 forintot követelt még tőle.

Az nyomozása során fény derült arra is, hogy az őrizetbe vett nő más adósát is súlyosan megfenyegette, a családja kiirtásával, valamint a háza felgyújtásával tartva félelemben őt.

A szeptember 15-én megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók számos bizonyítékot foglaltak le, többek között előkerültek a tartozások nyilvántartására szolgáló füzetek is.

Az ügy gyanúsítottja korábban önbíráskodás, garázdaság és könnyű testi sértés miatt volt büntetve.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…