2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Előzetesben a zsujtai rablók

Egy idős nőt támadtak meg zsujtai otthonában azok az elkövetők, akiket a rendőrök szinte azonnal elfogtak. Az Encsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két zsujtai férfival szemben. A nyomozás adatai alapján a 21 éves K. Csaba és a 20 éves P. László 2013. március 20-án a késő esti órákban bementek a sértett házába, ahol bántalmazták, és a pénzét követelték. A 89 éves asszony az erőszak ellenére ellenállt, így támadói zsákmány nélkül elmenekültek a helyszínről, előtte azonban bezárták áldozatukat otthonába, így az csak másnap reggel tudott segítséget kérni.

Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói a bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként szinte azonnal elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható elkövetőket. A nyomozás során az is kiderült, hogy P. László korábban egyedül is járt az idős nőnél, hogy nyugdíját elvegye, de a kezében lévő kés sem volt elég nyomaték, így zsákmány nélkül távozott akkor is a helyszínről. S, mint ahogy utóbb kiderült pár nappal később már tettestársával tért vissza.

Az Encsi Rendőrkapitányság rablás kísérlete, felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Lászlóval és társával szemben. A bűnügyi őrizetbe vett személyeket rendőrségi előterjesztés alapján, ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek