2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Előzetesben a sátai házaspár

A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte azoknak a gyanúsítottaknak, akiket kényszermunkával és zsarolással gyanúsít az Ózdi Rendőrkapitányság.
Mint ismeretes az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kényszermunka- és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 47 éves sátai férfival és 41 éves feleségével szemben.

A gyanúsítottak éveken át dolgoztattak saját portájukon egy helyi középkorú férfit, akinek minden jövedelmét elvették és azzal sajátjukként rendelkeztek. Cserébe a sértett egy komfort nélküli melléképületben lakhatott, és ha azt mondta, hogy nem bír tovább dolgozni, akkor a férj bántalmazással bírta rá további munkára.  A gyanúsítottaknál megtartott házkutatás során egy komfort nélküli helyiségben egy idős nőt találtak a rendőrök. A 75 éves asszony elmondta a nyomozóknak, hogy évek óta él abban a szobában, ahonnan nem jöhet ki, nyugdíjával a család gazdálkodik, látogatókat nem fogadhat és nem is telefonálhat.

V. J.-t és V.J-nét 2017. március 21-én elfogását követően az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, az eljáró nyomozási bíró pedig  – ügyészi indítványra – 2017. március 24-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek