2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Előzetes letartóztatásban a vascsővel támadó garázdák

A közelmúltban vascsővel felfegyverkezve támadott fényes nappal egy kerékpárral közlekedő helybélire két férfi Putnokon. A haladó kerékpárost egyikük egy vascsővel fejbe ütötte, majd a földre került férfit eszméletvesztésig bántalmazták. A támadókat a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette, akik immáron előzetes letartóztatásban várhatják ügyük további alakulását.

A rendőrségre érkezett bejelentés vételét követően még ismeretlen tettesek ellen indult az eljárás, akik 2011. szeptember 4-én délelőtt a Putnok belterületén kerékpárral közlekedő – az elkövetők által egyáltalán nem ismert – 36 éves férfit a kezükben lévő vasrudakkal fejen ütötték, majd a földre eső sértettet a vasrudakkal illetve lábbal tovább bántalmazták, rugdosták, aki ennek következtében a fején és a bal karján 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben halaszthatatlan nyomozati cselekményként elvégzett szemlével párhuzamosan folytatott adatgyűjtést követően még aznap folyamán sor került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két – 22 éves felnőtt korú ózdi, valamint 17 éves fiatalkorú hangonyi lakos – férfiak elfogására és előállítására.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, elmondták, hogy tettüket „idegességükben” követték el. Egyikükkel szemben a kihallgatásukat követően alkalmazott drog gyorsteszt eredménye pozitív lett, így az ügyben igazságügyi szakértő kirendelésére is sor került.

Az elkövetők a sértettől nem követeltek és nem is vettek el semmit, cselekményüket találomra kiválasztott sértetten követték el.

A felnőtt korú elkövető a korábbiakban már követett el vagyon elleni, valamint erőszakos, garázda jellegű bűncselekményeket. Mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén, elrejtőznének, megszöknének, emiatt az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem lenne biztosítható, illetve több szükséges nyomozati cselekményt meghiúsíthatnának, így az Ózdi Rendőrkapitányság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra.

A rendőrség előterjesztés alapján a Miskolc Városi Bíróság a két terheltet szeptember 7-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…