2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elorozták a bérletet, majd szíjat hasítottak az ülésből

A sértett hozzátartozójának három nap múlva tett feljelentése alapján a sárospataki rendőrök öt óra alatt kézre kerítették a személyvonaton történt rablás elkövetőit.
A Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, mert azok a Sárospatak és Bodrogolaszi között közlekedő személyvonaton 2013. július 12-én este nyolc óra körüli időben egy fiatalkorú fiút bicskával megfenyegettek, bántalmaztak és értékei átadására szólítottak fel.

A bűncselekmény során az áldozat nem sérült meg, azonban a fenyegetés hatására átadta utazási bérletszelvényét az elkövetőknek. Ezt követően a támadók a náluk lévő késsel felvagdosták a vasúti kabin üléseit.

Összeérnek a szálak

A vasúttársaság jegykezelője 2013. július 15-én az esti órákban egy nemsokkal azt megelőzően, hasonló módon történt vasúti kocsi rongálásról telefonon tett bejelentést a megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába.

A Sárospataki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályának járőrei a bejelentés vételét követően az olaszliszkai vasútállomásról rongálás szabálysértése miatt előállítottak három személyt, akik közül kettőnél felmerült, hogy a három nappal azelőtt történt, személy elleni erőszakos cselekményt ők követhették el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során Sz.D és L.Á 16 éves tolcsvai lakosok beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Velük szemben a Sárospataki Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek