2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Élő kapcsolat – az iskolarendőr oldotta meg a szertár rejtélyét

Élő kapcsolat – az iskolarendőr oldotta meg a szertár rejtélyét

Az iskola rendőre program biztosította intézményes és közvetlen kapcsolat révén jutott nyomára az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója azoknak a hiányzó eszközöknek, melyek a közelmúltban tűntek el a város egyik oktatási intézményéből.

Február 15-én reggel egy edelényi iskola igazgatója jelezte a náluk rendszeresen megforduló iskola rendőrének, Szabó Péter r. őrmesternek, hogy az elmúlt napokban az iskola szertáraiból és termeiből különböző műszaki és egyéb felszerelési tárgyak hiányát észlelték.

A kapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója a bejelentést követően nyomban megjelent az iskolában, majd az elsődleges rendőri intézkedéseket követően adatgyűjtésbe kezdett. Ennek során, több az iskolában tanuló gyermek vonatkozásában is gyanú merült fel a hiányzó tárgyak jogtalan eltulajdonításával kapcsolatban.

Az iskolarendőr információgyűjtő tevékenységét nagyban megkönnyítette az intézmény oktatóival és diákjaival korábban kialakított és jelenleg is meglévő közvetlen kapcsolata.

Az adatgyűjtéseket követő házkutatások során három gyermekkorú személy otthonában feltalálásra kerültek az iskolából hiányzó – mintegy háromszázezer forint összértékű – eszközök. Az eltűnt tárgyak (CD magnó, laptop, mp3 lejátszó, különféle szakkönyvek, orvosi szobából különféle orvosi kellékek, ásványok és egyéb apróbb iskolai felszerelések) az iskola rendőre által bevezetett intézkedések eredményeként visszaszolgáltatásra kerültek az oktatási intézmény részére.

A sikeres intézkedést az iskola igazgatója másnap levélben köszönte meg a kapitányság vezetőjének.

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül!

A megtévedt nebulók a lopás elkövetésének elismerték, azonban valamennyiük esetében – gyermekkorukra tekintettel – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek