2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Elfogták fiatalkorú besurranókat Abaújszántón

Betöréses lopás miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság május 31-én. Ismeretlen tettesek behatoltak egy abaújszántói műhelybe, ahonnan  különféle szerszámokat tulajdonítottak el, mintegy 300 ezer forint értékben. A bejelentést követően a Szerencsi Rendőrkapitányság és a Tállyai Rendőrőrs nyomozóinak hamar látókörébe került három abaújszántói fiatalember, akik már nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. A korábban hasonló bűncselekményeket elkövető fiatalkorúak május 30-át megelőzően törtek be a műhelybe, ahonnan különböző szerszámgépeket loptak el. Az alkalmatosságok egy részét elfogásuk előtt már értékesítették, azonban a házkutatások alkalmával több eszközt is lefoglaltak a rendőrök.

A rendőrség a három abaújszántói fiatalkorú elkövetővel szemben a lopás miatt indított ügyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Információs háttér:

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a piaci ártól sokkal olcsóbban, nem kereskedelmi körülmények között kínált használati eszközök akár bűncselekményből is származhatnak!
Amennyiben felmerül a gyanúja, hogy a vevőnek tudomása van arról, hogy a feltűnően kedvező áron vásárolt termék bűncselekményből származik, akkor a rendőrség vele szemben orgazdaság miatt indíthat eljárást!

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…