2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Elfogták a tizenéves cipőrablókat

Egy mezítlábas férfi kopogtatott a szolgálaton kívüli körzeti megbízott lakásán. Mint kiderült a sértett cipőjét erőszakkal vették el. A bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként hamar elfogták az elkövetőket. A Taktaharkányi Rendőrőrs szolgálaton kívüli, otthonában tartózkodó tiszalúci körzeti megbízottjához egy 23 éves miskolci férfi csöngetett be az éjszakai órákban. A sértett többek között elmondta, hogy három fiatal fiú megtámadta őt, és erőszakkal elvették tőle márkás edzőcipőjét.

A körzeti megbízott azonnal értesítette kollégáit, majd együttes erővel, a kapott információk alapján fél óra leforgása alatt kézre kerítették a helybéli tetteseket. A rendőrök, így a magát szolgálatba helyező körzeti megbízott jó hely és személyismeretüknek köszönhetően gyorsan és eredményesen felderítették az elkövetőket, hiszen a személyleírás alapján hamar be tudták azonosítani a támadókat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárás a két (15 és 14 éves) fiatalkorú és egy 13 éves gyermekkorú fiúval szemben, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye.

A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…