2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Elfogatóparancsot adtak ki a BKV informatikai igazgatója ellen

Elfogatóparancsot adtak ki a BKV informatikai igazgatója ellen

Elfogatóparancsot adtak ki a BKV informatikai igazgatója ellenElfogatóparancsot adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) Fuzik Zsolt Bélával, a BKV Zrt. vesztegetéssel gyanúsított informatikai igazgatójával szemben szerdán – közölte az RRI. Az elfogatóparancsot azért adták ki, mert az igazgató – aki ellen vesztegetés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – ismeretlen helyen tartózkodik és a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre. A rendőrség kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban nem jelent meg, mert Ausztriában síelt és beteget jelentett.

A Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója azt mondta: beszélt az informatikai igazgatóval, aki úgy tájékoztatta, hogy valószínűleg az előzőleg megkapott „H1N1-oltástól lett rosszul”.

A BKV jogi igazgatóját múlt pénteken egy óbudai mélygarázsban érték tetten, amint nagyjából 10 millió forint összegű pénzt vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától.

A RRI egy magánszemély bejelentése alapján április óta nyomozott, mielőtt a múlt héten pénteken őrizetbe vette a Budapest Airport (BA) és a BKV jogi igazgatóját. Az R.-V. Krisztina néven emlegetett BA igazgató és Sziebert György ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást az RRI. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Az RRI korábban azt közölte: a rendőrség adatokat és bizonyítékokat talált arra, hogy a két igazgató összejátszva az ügyvédi irodáknak teljesítés címén kifizetett összeg jelentős részét jogtalan előny formájában visszakapta. Továbbá volt túlszámlázás, vagyis el nem végzett munkát is kiszámláztak az irodáknak.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek