2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Életképek a Szerencsi Rendőrkapitányság munkájáról augusztus-szeptember hónapban
Életképek a Szerencsi Rendőrkapitányság munkájáról augusztus-szeptember hónapban

Életképek a Szerencsi Rendőrkapitányság munkájáról augusztus-szeptember hónapban

Életképek a Szerencsi Rendőrkapitányság munkájáról augusztus-szeptember hónapbanEgy-egy városi rendőrkapitányság szerteágazó munkáját bemutatni szinte lehetetlen, de a Szerencsi Rendőrkapitányság életképeivel mégis megpróbáljuk.

A viharban…
Szeptember első hete sajnálatos módon nem csak az iskoláról szólt, ugyanis 5-ére, virradóra Tokaj térségében rendkívüli erejű szélvihar csapott le, ami nem mindennapi feladat elé állította a mentésben, kárelhárításban résztvevőket, többek között a rendőröket is.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsén szolgálatban lévő rendőrök az elsők között kezdték meg a mentési munkálatokat. Testi épségüket nem sajnálva, kötelező feladataikat meghaladva vettek részt a kárelhárításban, egyenruhában vágták a fát és takarították le az útról a törmelékeket, módszeresen haladva a legkritikusabb helyszínek felé. Mindeközben forgalmat is kellett irányítaniuk a Bodrogkeresztúri úton leszakadt az akkor még áram alatt lévő villanyvezeték miatt, nehogy valaki veszélyesen közel haladjon el mellette. Majd ismét favágás és takarítás, mindez hajnali 4 óráig, természetesen együttműködve a lakossággal, a tűzoltósággal és más szakemberekkel.

Mire megvirradt, a közúti forgalom már ismét zavartalanul haladhatott, a veszélyhelyzet elhárításra került és elkezdődhettek a kárfelmérések. Másnap reggel szintén a Tokaji Rendőrőrs állományából, szabadidőben és civil ruhában jelentek meg többen Tokajban a Bodrogkeresztúri úton és az éjszaka felhalmozott farönköktől megtakarították az útpadkát, a kerékpár utat és a vízelvezető árkokat is. A rendőrök éjszakai áldozatkész tettéért már nem egy köszönőlevél érkezett kapitányságunkra, ami alátámasztja, hogy munkatársaink kiválóan dolgoztak.

Az iskolában…
A – már tradicionálisnak tekinthető – tanévkezdeti közlekedésbiztonsági kampány évek óta kedvező visszhangot vált ki a közvéleményben. Az oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – kiemelt rendőri jelenlétet biztosítottunk azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez indokolt volt. Öt kiemelt helyszínen jelentek meg a Szerencsi Rendőrkapitányság egyenruhásai.

(A Szerencsi Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde Rákóczi út 100. szám alatt található épülete előtti útszakasz, az Intézmény Rákóczi Zsigmond tér 1. szám alatti épülete
közelében lévő Nagyvárad út-37-es számú főközlekedési út kereszteződése. Bekecs község belterületén a II. Rákóczi Ferenc Informatika-Matematika Tagozatos Általános Iskola előtti útszakasz. Tokaj, II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési-Oktatási Intézmény előtti útszakasz, Abaújszántó, Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola előtti útszakasz, Taktaharkány, Apáczai Csere János Általános Iskola előtti útszakasz és Tállya, Zempléni Árpád Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda előtti útszakasz).

A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak, illetve fordítanak a gyermekek biztonságos közlekedésére, az úttesten való áthaladására, s nem különben a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén összesen 26 oktatási intézményben vett részt „Az iskola rendőre” a tanévnyitó ünnepségeken, ahol lehetőség volt az iskola vezetésével, a tantestület tagjaival is felvenni a kapcsolatot. „Az iskola rendőre” nevét, fényképét és elérhetőségét tartalmazó információs lapok továbbra is megtalálhatóak az oktatási intézményekben jól látható helyen, ahol ez elhasználódott, ott pótlásáról gondoskodtunk.

„Az iskola rendőre” szeptember, valamint október hónapban felkeresi az általános iskolákat és – elsősorban az alsó tagozatos tanulók részére – osztályfőnöki órák keretében adnak tájékoztatást a korosztályt érintő baleset-megelőzési információkról, a közlekedés veszélyeiről, a helyes közlekedési magatartásról, valamint a bűnmegelőzés és áldozattá válás korosztályt érintő problémáiról.

Lépten-nyomon…
Augusztus hónap második hétvégéje hagyományosan a motoros fesztivált és rendezvényeit jelenti Rakamaz üdülőterületén. Idén is tömegeket vonzott Tokajba rendezvény, ahol a közrend biztosításában, a balesetek megelőzésében a Szerencsi Rendőrkapitányság ismét kivette a részét. A rendőrök az intézkedéseink során 4 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel és egy esetben kellett helyszínelni egy ittas motorost, aki – a motor tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül vitte el annak gépjárművét a rakamazi kemping területéről – majd Tokaj belterületén felborult.

Egyéb esemény nem történt a nagyszabású rendezvényen, hiszen a rendőrség kellő létszámban volt jelen mindhárom napon. A motorosokkal szimpatizálók, elsősorban a fiatalok véleménye szerint még sok is volt a rendőr, hiszen lépten-nyomon belebotlottak a helyes közlekedésre figyelmeztető egyenruhásokba.


A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek