2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Életet mentettek

A szociális gondozó bejelentése alapján egy lakásában rosszul lett, egyedül élő, mozgásképtelen férfit szállítattak kórházba biztonsági intézkedésként a rendőrök Miskolcon.

A rendőrség ügyeletére tett bejelentést 2014. december 4-én 16 órakor egy szociális dolgozó, miszerint a Miskolc-vasgyári városrészben egyedül élő, mozgásképtelen 65 éves gondozottját nem tudja elérni, annak lakásába nem sikerül bejutnia.

A bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének járőrei haladéktalanul a megjelölt ingatlanhoz mentek, majd a ház ablakán benézve látták, hogy az idős férfi hiányos ruházatban fekszik az ágyon és erősen remeg.

A rendőrök a kapun átmásztak, majd a nyitott lakásajtón keresztül bejutottak az áram nélküli, fűtetlen ingatlanba, ahol már erősen kihűlt állapotban találtak rá a férfira.

A rendőrök a lakásban talált paplanokkal betakarták a krízishelyzetbe került embert, majd mentőt hívtak hozzá. A mentőszolgálat kiérkező munkatársai további orvosi ellátás céljából kórházba szállították a bajba került idős személyt.


Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán kéri a lakosságot, hogy figyeljenek a rászorulókra! Nem csak az utcán, a lakókörnyezetükben is élhetnek olyanok, akik azért kerülnek veszélybe, mert valamilyen okból nem tudnak fűteni. Amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek