2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Életet az éveknek – ELBIR bűnmegelőzési hírlevelek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírleveleit. A Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) 2011. február havi számai a korábbiakhoz hasonlóan részletes, szakmai tájékoztatást adnak különböző célcsoportok számára.

Életet az éveknek – Szépkorúak biztonsága

Az állampolgárokat leginkább irritáló bűncselekmények közé tartoznak az idősek sérelmére elkövetett bűntettek. A szakemberek által elkészített „Lakossági hírlevél” aktuális száma egyrészt technikai megoldási lehetőségeket ajánl a bűnelkövetőkkel szembeni védekezésre, másrészt pedig hasznos bűnmegelőzési ajánlásokat, mindennapi megfontolásra érdemes tanácsokat kínál az idősek és hozzátartozóik számára.

Védjük meg őket! – Fiatalok védelme

Képletesen szólva mondhatnánk, hogy a „Kati” és a „Zsuzsi” is tilos! Az idei évtől ugyanis nemzetközi kábítószerlistára került a – fenti lánynevekkel is illetett – Mephedron nevű party-drog. Ne feledjük, hogy az olcsóbbnak számító drog ára viszont adott esetben egy emberélet is lehet. Kereskedelmét, forgalmazását ezért idén január 01-től akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

A Miskolci Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya egy belügyminisztériumi projekt keretein belül digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdetett a megye területén élő és tanuló diákok (általános iskola, középiskola, főiskola, egyetem), valamint a felnőtt lakosság számára. A fotópályázat a”VÉDJÜK MEG ŐKET!” címet kapta.

A fenti két témát dolgozza fel az „Oktatási hírlevél” aktuális, 2011. február havi száma.

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány honlapjának címén.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek