2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Éjszakai hiénák: fogták a pénzt és futottak – Videóval!

Egy az éjszakában feltűnő alak előbb csak szaporázza lépteit, majd futásnak ered. Mint a térfigyelő kamera felvétele alapján kiderül, a férfi nem a földön magatehetetlenül fekvő embertársát sietett megsegíteni, pusztán annak kerékpárját találta értékesnek. A késői „járókelőt” további másik hasonló kettő követte, akik készpénzben megtestesülő „belső értékeit” fedezték fel a védekezésre képtelen sértettnek.

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság „Rapid csoportjának” köszönhetően az elkövetők hamarosan bíróság előtt feleltek tettükért.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntette miatt indított büntetőeljárást, mert szeptember 20-án este 10 óra körüli időben egy sátoraljaújhelyi söröző előtti útszakaszon a földön fekvő férfi mellől elvitték kerékpárját, majd nadrágja zsebéből több százezer forintnyi készpénzét, személyes okiratait és mobiltelefonját.

A bűncselekmény elkövetése során a tettesek kihasználták azt, hogy a sértett erősen ittas, védekezésre képtelen állapotban volt. A kifosztással az elkövetők összesen csaknem fél millió forinttal károsították meg áldozatukat.

A nyomozás során a közelben lévő térfigyelő kamera felvételeinek elemzésére, továbbá részletes adatgyűjtésre is sor került, melyek eredményeként a rutinos és több éves szakmai tapasztalattal rendelkező nyomozók rövid időn belül bemetszették és eljutottak az elkövetőkhöz. A három feltételezett elkövető az ügyben szeptember 27-én gyanúsítottként került kihallgatásra, akik – a rendelkezésre álló terhelő bizonyítékok hatására – a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Kihallgatásukat követően mindhármukat – a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának bíróság elé állítási „un.. Rapid-csoportja” kezdeményezésére – az ügyészség október 3-án bíróság elé állította, melynek eredményeként a taláros testület első fokon a két 24 és 26 éves férfit 3-3 év letöltendő börtönbüntetésre, míg harmadik, 18 éves nő társukat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Bár a két – többszörös visszaesőnek számító – férfi fellebbezett a bírói döntéssel szemben, az eljáró bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, minek köszönhetően a tárgyalást követően a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön Intézetbe azonnal át is lettek kísérve.

 

videó!

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…