2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Edelényi „leSZERelő”

Az Edelény Kistérség Többcélú Társulása Kábítószerügyi Egyeztető Fórum felkérésére élménypedagógiai és személyiségfejlesztő foglalkozást tartott fiatalok részére az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője.

Szabó Péter r. főtörzsőrmester 2015. február 1-jén a „leSZERelő” nevű program keretében már negyedik alkalommal „foglalta le” több órában a helyi közösségi házban megjelent fiatalokat. A rendezvény lebonyolításában Vajó Gábor Márk a közösségi ház vezetője és munkatársai segítették a prevenciós szakember munkáját.

A program célja az volt, hogy a délutáni és esti órákban (18 óra és 22 óra között) a fiatalok, a csellengés, a”bandázás” illetve alkohol valamint egyéb káros anyagok fogyasztása helyett, kontrollált környezetben, szakemberek segítségével különböző személyiségfejlesztő, játékos programok során ismerjék meg pozitív képességeiket, értékeiket. A feladatokba fűzve, azokhoz kapcsolódóan a résztvevők számára szinte észrevétlenné vált a bűnmegelőzési célzatú információk befogadása.

A tréningen, a fiatalok kreatívan és aktívan vágtak neki a nyomozó által összeállított logikai és ügyességi feladatoknak. A diákok hamar rájöttek arra, hogy csak csapatban és összehangoltan lesznek képesek venni az akadályokat.

Az estébe nyúló programban a trénerek 14 fő 12-18 év közötti diákkal foglalkoztak, akik végül a közlekedés biztonságát elősegítő eszközöket is kaptak ajándékul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek