2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Éber polgárőrök - tetten ért betörők: 2:0

Éber polgárőrök – tetten ért betörők: 2:0

Éber polgárőrök - tetten ért betörők: 2:0Két sikeres elfogásban vettek részt Sóstófalván, illetve Tarcalon helyi polgárőrök, akiknek köszönhetően a rendőrök úgymond tálcán vehették át az elkövetőket.

A napokban egy sóstófalván társadalmi szolgálatot teljesítő polgárőr telefonon bejelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon, mivel gyanúja szerint betörtek egy jelenleg nem lakott hétvégi házba.

A kiérkező rendőrök a gyors telefonhívásnak köszönhetően még munka közben érték tetten az elkövetőket, akik éppen a mit sem sejtő tulajdonos étkészletét küldték a batyuba, a többi értéktárgy után.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást egy 21 és egy 14 éves fiatalemberrel szemben. Az ügy érdekességeként lehet megemlíteni, hogy a gyanúsítottakat egy gyermekkorú kislány is segítette.

 

Lopva evett, de meglátták

A tarcali polgárőrök arról tájékoztatták a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy egy családi házba feltehetően betörtek, és az elkövető vagy az elkövetők még a helyszínen lehetnek, mivel világosság szűrődik ki a házból.

Mint utóbb kiderült a helyi férfi már járt egyszer az épületben, ahol megvacsorázott, majd visszatért, hogy akkor már ne csak a hasában vigye el a hűtőszekrényben talált különböző élelmiszereket. Tehát a klasszikus mondás újfent beigazolódott, a tettes visszatér a helyszínre. A második „terítésnél” azonban torkán akadt a falat, ugyanis a polgárőrök láttán moccani sem mert, szinte vigyázzállásban várta meg a kiérkező rendőröket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a helyi férfival szemben.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…