2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Drága „vásárlás”

Egy 30 éves mezőkövesdi férfi fiatalkorú társával ment vásárolni az egyik helyi nagyáruházba, fizetni azonban nem minden termékért akartak. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt folytat eljárást az elkövetőkkel szemben.

A két férfi együtt „vásárolt” az üzletben. Távozásukkor azonban az áruvédelmi kapu bejelzett, s a biztonsági őr az átvizsgáló helyiségbe kísérte a két személyt. Az idősebb férfi felszólításra előadott kabátjából és nadrágöve alól egy csomag kávét, egy kézi ventillátort, USB hosszabbító kábelt, telefon tartótokot és egy kártyaolvasót. A termékekről a biztonsági etikettet egy késsel eltávolították, a vonalkódokra is ügyeltek, letépték, illetve kivágták őket. A telefonhoz tartózó tokról azonban megfeledkeztek, így az buktatta le őket. A fiatalkorú fiú kabátzsebéből továbbá egy füstölt sajt is előkerült. Tettüket mindketten azonnal elismerték. A helyszínre érkező rendőrök a két elkövetőt előállították.

Csak a nyomozás során lett világos a 30 éves férfi számára, hogy a szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének elkövetésén túl más bűncselekmény is a rovására írandó. Ugyanis mivel társa fiatalkorú volt „züllött életmód folytatására rábírással vagy rábírni törekvéssel elkövetett kiskorú veszélyeztetése bűntettének elkövetésével” is számot kell adnia a bíróságon. Amennyiben mindkét cselekmény bizonyítást nyer, úgy a lopásért járó 3 éven felül kiskorú veszélyeztetése miatt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az elkövető.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…