2024. 07. 31. szerda

Oszkár
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Diák ismerte fel a tolvajt, akit végül a rendőrök elfogtak

Egy mezőnagymihályi diák rendőr szeretne lenni. Tervének megvalósításához minden esélye megvan, hiszen jó megfigyelőkészséggel rendelkezik, ami az „első sikeres elfogásnál” nagy segítség volt a rendőrök számára is.

Az elmúlt héten az Iskolarendőr program keretében általános iskolás fiatalok a Mezőkeresztesi Rendőrőrsön a rendőri munkával, illetve az őrs épületével ismerkedtek. Olyan diákok látogattak oda pedagógus kísérettel, akik középiskolai tanulmányaikat rendészeti irányban szeretnék folytatni.

A rendőrőrs egyik helyiségének falán tájékoztatók, különböző szóróanyagok vannak kifüggesztve. Itt kapnak helyet a körözések, elfogatóparancsok másolatai is, hogy minden rendőr naprakészen tájékozott legyen.

A diákok megérkezésük után elhaladtak a faliújság előtt is. Egyikük megkérdezte az egyik képre mutatva, hogy miért van az oda kitűzve, ugyanis ő ismeri azt a férfit, aki a fotón látható. A rendőrök elmondták az érdeklődő fiúnak, hogy a képen látható férfi körözés alatt áll, mivel lopás miatt folyik ellene eljárás, de nem jelent meg a tárgyaláson. Tájékoztatták arról is, hogy a rendőrség nem ismeri a keresett férfi jelenlegi tartózkodási helyét. Ekkor a diák elmondta, hogy ő rendszeresen szokta látni a keresett férfit és azt is tudja hol lakik most.

A kapott információkat egy járőrpáros azonnal leellenőrizte Mezőnagymihályon. A körözött férfit meg is találták a megadott címen, ahol elfogták és haladéktalanul előállították a Mezőkeresztesi Rendőrőrsre, majd a Mezőkövesdi Városi Bíróságra.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…